Waarom WordPress gebruiken

Waarom Wordpress Gebruiken
Terug naar overzicht


Meeste websites draaien op WordPress

Ok, dus meer dan 43,3% van alle websites op het internet gebruiken WordPress, inclusief bekende entiteiten zoals het Witte Huis en Microsoft.

Maar hoe zit het met jou? Waarom zou jij WordPress gebruiken?Nou, het maakt niet uit wat voor soort website je wilt maken, er zijn genoeg redenen om WordPress te gebruiken. Hier vind je de voornaamste:

WordPress is gratis en open source

Een van de grootste voordelen van WordPress is dat het gratis, open-source software is. Hoewel u een beetje moet betalen voor hosting, hoeft u nooit te betalen om de WordPress software te gebruiken, wat niet het geval is met alternatieven zoals Squarespace. Daarnaast kunt u ook veel open-source plugins en thema’s vinden om het uiterlijk en de werking van uw website te veranderen.

WordPress is uitbreidbaar

Zelfs als u geen ontwikkelaar of developer bent, kunt u uw website gemakkelijk aanpassen dankzij het enorme ecosysteem van WordPress met thema’s en plugins:

Thema’s – deze veranderen vooral hoe uw website eruitziet.
Plugins – deze veranderen voornamelijk hoe uw website functioneert. Plugins kunnen iets kleins zijn, zoals een contactformulier, of iets groots, zoals het creëren van een eCommerce winkel.

Op dit moment zijn er meer dan 50.000 gratis WordPress plugins en 5.000 gratis WordPress thema’s, evenals tonnen premium opties. Dat wil zeggen – je hebt genoeg keuzes! Hier is een handgeplukte lijst van de beste WordPress plugins.

WordPress is gemakkelijk te installeren

Denk je dat je een technisch genie moet zijn om je eigen website te maken? Denk opnieuw! Als u op een paar knoppen kunt klikken, kunt u WordPress op uw site installeren. Tegenwoordig bieden de meeste webhosters: aan om WordPress vooraf voor u te installeren, zodat uw site meteen klaar is om te beginnen. Geven u speciale hulpmiddelen die het installatieproces zeer gebruiksvriendelijk maken voor beginners.